Hahbo logo

Meadow Club

Hoe FRISOMAT en HAHBO recreatiebedrijf Meadow Club mee vormgeven met modulaire bouwsystemen

Meadow Club in Kontich is al enkele jaren actief in de recreatiesector. Voor hun bouwprojecten vonden ze bij FRISOMAT en dochteronderneming HAHBO modulaire bouwsystemen die hun bedrijf precies volgens hun visie konden vormgeven!

Bouwoplossing: clubhuis en padeloverkapping voor vrijetijdssector
Klant: Meadow Club
Locatie: Kontich
Oppervlakte: HAHBO LLEXX: 8m x 24m, HAHBO-bijgebouw: 8m x 8m, FRISOMAT-padeloverkapping: 22m x 61m x 7.50m

Interesse in een LLEXX-gebouw?

Snelle opbouw

Het verhaal van Meadow Club in Kontich begint in 2014 met een wel heel bijzonder concept: een opblaasbaar hindernissenparcours gebaseerd op de Amerikaanse hitserie Wipeout. “Voor de opstart van ons project waren we op zoek naar een polyvalent gebouw met allure dat snel opgebouwd kon worden”, vertellen eigenaars Stefan Bovée, Gavin Van Saelen en Alf Coenen. “Na een grondige zoektocht zijn we bij HAHBO beland.”

De eigenaars kozen voor het modulair bouwsysteem LLEXX van HAHBO: een ecologisch en duurzaam gebouw in hout om hun clubhuis met gezellige bar en bistro in onder te brengen. Een jaar later volgde een bijgebouw met escape rooms en een kantoorruimte.

“We krijgen regelmatig positieve feedback over de uitstraling van onze gebouwen”, vertelt Bovée. “Onze klanten hebben een vakantiegevoel wanneer ze bij ons vertoeven en dat vinden we heel belangrijk in onze sector.”

Plan op maat

Momenteel vind je geen opblaasbaar parcours meer op het terrein in Kontich. Het team richt zich nu op een padel- en evenementenlocatie waar je kunt sporten, eten en drinken. Medevennoot Gert Mentens, met jarenlange horeca-ervaring, houdt toezicht.

“Wat begon als een teambuildingpark is geëvolueerd naar een recreatieve locatie met een totaalervaring,” zeggen Bovée, Van Saelen en Coenen. “Voor padel zijn overdekte velden essentieel. FRISOMAT (moederbedrijf van HAHBO) bood een efficiënte bouwoplossing voor de industriële overkapping.”

FRISOMAT overwon materiaal-technische uitdagingen zoals vrije hoogte en lengte, en startte snel met de bouw voor Meadow Club. Van Saelen: “Met lichte constructiewerken kon FRISOMAT 22 meter veld overbruggen, modulair en op maat van ons bedrijf. De presentatie biedt ook keuze in stijlelementen.”

De snelheid van FRISOMAT en HAHBO was een grote troef voor Bovée, Van Saelen en Coenen. “In december 2021 maakten we afspraken en in april 2022 waren de eerste sporters al welkom, zodat we het nieuwe padelseizoen konden meepikken!”

Interesse in een LLEXX-gebouw?

Vlotte communicatie

“Tijdens het project kregen we te maken met onverwachte uitdagingen,” vertelt Van Saelen. “Toch vonden we samen een werkbare oplossing. De communicatie verliep vlot en begripvol, waardoor we ook in de toekomst met Frisomat en HAHBO willen samenwerken.”

“We kijken positief terug op onze samenwerking,” zeggen Bovée, Van Saelen en Coenen. “FRISOMAT en dochteronderneming HAHBO staan voor professionaliteit en flexibiliteit. Ze zijn innovatief en klantgericht in het omgaan met de uitdagingen van deze tijd.”

Klaar voor jouw project?

Ook op zoek naar een modulaire bouwoplossing voor jouw bedrijf? Of wil je graag jouw bouwplannen met ons delen? Neem contact op met FRISOMAT of HAHBO om de diverse mogelijkheden te bespreken!

Je contactgegevens

Extra vragen?

Bijvoorbeeld: heb je een concreet project, een gewenste oplevertermijn,...