Hahbo logo

Voor architecten: een flexibele oplossing met modulaire systeembouw

Met modulaire systeembouw kan je als architect letterlijk alle kanten uit. De modules van HAHBO zijn ideaal voor projecten waar een snelle maar esthetische en duurzame constructie belangrijk is. Met onze houtbouwmodules ben je zeker van de timing, de kwaliteit en het budget. Je creëert als architect een unieke en eigentijdse look & feel, die je mooi in de omgeving integreert. 

Het modulaire bouwsysteem LLEXX geeft een architect creatieve vrijheid bij het ontwerpen van gebouwen voor geschikt voor verschillende toepassingen. Het heeft als grote voordelen de bouwsnelheid en de flexibiliteit. Het is een totaalconcept waar alle aspecten, van constructie tot inrichting, op elkaar aansluiten.

Snel een creatief architecturaal project uitwerken

Houtmodules van HAHBO kan je niet vergelijken met de doorsnee containerbouw. Onze bouwmodules zijn dan wel snel klaar voor gebruik, maar ze ogen ook echt mooi. Als architect kan je hiermee innovatieve projecten uitwerken waaraan je graag je naam verbindt. Het design van onze systeembouw is op zich al esthetisch, maar de ontwerpen zijn ook in hoge mate te personaliseren. We leveren daarvoor met plezier de .dwg-bestanden aan onze partners, zodat je meteen creatief aan het werk kan gaan en de HAHBO-gebouwen makkelijk kan opnemen in de omgevingsaanvraag.

Innovatief bouwen voor overheden, scholen, verenigingen en bedrijven

Systeembouw met HAHBO biedt een mooie oplossing die snelheid combineert met het comfort en de garanties van traditionele bouw. Het biedt voor heel veel doelgroepen een antwoord op de vraag naar comfortabele extra leef- en werkruimte. Denk maar aan klaslokalen, ruimte voor sport en vrije tijd, kantoren, openbare diensten, mantelzorg of vrije beroepen. 

Modulaire houtbouw: 3 modellen

LLEXX

LLEXX staat voor Longlife, Luxurious, Ecological, fleXible en eXpress: dit model combineert snelheid met het comfort en duurzaamheid van traditionele bouw. De LLEXX werd gecreëerd in samenwerking met de Belgische designer Axel Enthoven, die daarvoor de Henry van de Velde Award kreeg. De module valt dan ook op door de unieke look & feel, het tijdloze moderne design en de luxueuze afwerking.

Je hebt bovendien de mogelijkheid om een verdieping te creëren. Zo kunnen de modules onder meer dienstdoen als volwaardig kantoor, inclusief vergaderruimte, of als sport- en vrijetijdsaccommodatie met douches, sanitair en keuken.

De LLEXX kan zowel casco als volledig afgewerkt worden opgeleverd.

ALRO

Allround en zeer flexibel basissysteem, op de markt sinds 1928. ALRO is een volledig demonteerbaar en indien nodig verplaatsbaar bungalowmodel dat je gemakkelijk kan uitbreiden zoals je zelf wil. Je hebt de keuze uit verschillende opties voor luifels, overkappingen en dakafwerkingen.

CANGO

CANGO is een stijlvolle en solide woon- of werkunit. De modules zijn ideaal als woonunit bij mantelzorg, maar ze worden bijvoorbeeld ook gebruikt als tuinkantoor of door projectontwikkelaars als verkoopkantoor of als portiersgebouw bij grote bedrijven.

De grote ramen geven veel lichtinval en de inrichting is aan te passen aan de gebruiker. Net als de LLEXX werd de CANGO ontworpen in samenwerking met designer Axel Enthoven.

Duurzaam, ecologisch en circulair

Het modulaire bouwsysteem van HAHBO past in een ecologische aanpak. De productie van onze houtbouwsystemen gebeurt in onze eigen fabriek in Wijnegem, die draait op zonne-energie. We gebruiken ecologische materialen zoals cellulose en hout uit duurzame bosbouw, en alle bouwcomponenten zijn herbruikbaar en op het einde van hun levenscyclus volledig recycleerbaar. De modules zelf voldoen aan alle huidige EPB-normen en je kan ze herbestemmen en indien nodig zelfs verplaatsen. 

Een partner die meedenkt met architecten

Als architect wil je je liefst toeleggen op het creatieve proces. Daarom denkt HAHBO graag met je mee om de praktische zorgen weg te nemen. Als ervaren partner, actief sinds 1928, weten we wat daarvoor nodig is. Onze experts ondersteunen jou bij elke stap, van ontwerp tot oplevering. We voeren projecten uit in heel België en Nederland en we zijn VCA**-gecertificeerd. We hebben bij HAHBO alles in eigen beheer: de engineering, de productie, het transport, de montage en de afwerking. Dankzij onze gecentraliseerde projectopvolging ben je zeker van een strakke timing. Zo kan je bij HAHBO rekenen op een betrouwbare en kwalitatieve oplossing voor je klant binnen de afgesproken deadline en het vooropgestelde budget. Ons bouwsysteem is futureproof: het design is tijdloos en aanpasbaar, en de modules zijn uitgerust met de modernste technieken. Het voldoet ook aan alle huidige verwachtingen op het vlak van circulariteit, duurzaamheid en EPB-regelgeving.

Tegelijk kan je je eigen creatieve stempel drukken op het eindresultaat. Daarvoor leveren we graag de tekeningen in .dwg als basis voor je ontwerp of voor de omgevingsaanvraag. Als je dat wil, helpen we ook bij de uitwerking van het lastenboek. Als aannemer klasse D5 zijn we vertrouwd met aanbestedingen.

  • Ondersteuning door experts
  • Hulp bij uitwerken lastenboek
  • Binnen afgesproken budget en timing
  • Een futureproof bouwsysteem

Meer weten over modulaire systeembouw voor architecten?

We beantwoorden je vragen met plezier. Laat ons iets weten of maak een vrijblijvende afspraak.

Bekijk hier onze realisaties

Benieuwd wat we al voor diverse ondernemingen in België en Nederland realiseerden? Ontdek hier enkele van onze projecten:

Vragen over modulaire systeembouw voor architecten?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou of onze werkwijze? Onze specialisten staan je met heel plezier te woord en geven een antwoord op alle vragen. Graag bekijken we samen hoe we je project kunnen realiseren.

Je contactgegevens

Extra vragen?

Bijvoorbeeld: heb je een concreet project, een gewenste oplevertermijn,...