Mantelzorgwoningen: een eigen thuis, dicht bij uw familie

Uw familie vlakbij hebben op elk moment, en toch ongestoord zelfstandig zijn? Het is een combinatie waarnaar veel mensen zoeken. Een zorgwoning van HAHBO staat op zichzelf, in de tuin. U heeft uw eigen leven, maar toch is uw familie dicht in de buurt. De ideale mix van nabijheid en privacy.

De liefde en zorg van je familie is goud waard. Een zorgwoning geeft je de kans om vlak bij hen te zijn, en toch je leven in te delen zoals jij dat wilt. Zo blijf je zelfstandig en heeft u toch de zekerheid dat er altijd iemand in de buurt is. Een HAHBO-mantelzorgwoning is slim ingedeeld en biedt je alles wat je nodig hebt op een kleine oppervlakte.

Voor onze mantelzorgwoningen heeft u geen bouwvergunning nodig. Dus geen ingewikkelde procedures waaraan u veel tijd verliest. HAHBO plaatst uw woning volgens afspraak, op tijd én binnen het afgesproken budget. Zodat u snel en zonder zorgen kunt intrekken in uw nieuwe, warme thuis.

Living apart together, volledig op uw maat

Kies voor optimale kwaliteit en duurzaamheid

Uiteraard wilt uw eigen leven leiden, en wilt u hetzelfde voor uw dierbaren. Maar er zijn veel redenen om elkaar toch graag dichtbij te hebben:

 • U wilt zelfstandig blijven wonen, maar wilt u toch voorbereiden op de toekomst door kleiner en praktischer te wonen, dichtbij familie.
 • U woont een groot deel van het jaar in het buitenland, maar wilt wel graag een plek om thuis te komen wanneer u familie bezoekt.
 • U merkt dat u niet meer alles zelf kan, maar wilt zelfstandig blijven zolang het kan.

Met behulp van onze modulaire zorgwoningen kiest u voor het beste van twee werelden: leven in alle comfort én privacy. Autonoom en waardig ouder worden, vlak bij elkaar.

MOOIE INTEGRATIE
CANGO oogt modern, maar tegelijkertijd gezellig huiselijk. De woning integreert moeiteloos in elke landelijke, stedelijke of klassieke omgeving.

SUBTIEL INGEBOUWDE VEILIGHEID
CANGO kan, nu of op termijn, uitgerust worden met domotica en meubilair dat maximaal ontzorgt.

SUBTIEL INGEBOUWDE VEILIGHEID
CANGO kan, nu of op termijn, uitgerust worden met domotica en meubilair dat maximaal ontzorgt.

PRAKTISCHE INDELING
CANGO is overzichtelijk en slim ingedeeld. Op de vloer loopt over de volledige breedte van de woning een lichtstrip die het steeds makkelijk maakt om de weg in huis te vinden

TOEGANKELIJK ONTWERP
CANGO is volledig drempelloos. Dit vermindert het valrisico en vergemakkelijkt rolstoel- en rollatorgebruik. Alle vloeren zijn anti-slip en schokdempend. Over de volledige kastenwand is als hulpmiddel een leuning geïnstalleerd.

WARM DESIGN
CANGO combineert duurzame materialen aan de buitenkant, met veel natuurlijk daglicht en lichte, warme, onderhoudsarme materialen aan de binnenkant.

Tijdelijke oplossingen, zoals modulaire containers, zijn kil en koud en wilt u liever niet jarenlang gebruiken. Voor een kangoeroewoning heeft u dan weer een bouwvergunning nodig, en het kost tijd om hem te bouwen. Een appartement of serviceflat omvat dan weer veel maandelijkse kosten en de verplaatsing naar uw familie. En niet elke woning is zomaar uit te breiden of aan te passen. De modulaire zorgwoningen van HAHBO zijn in te richten volgens uw wensen en zijn gemakkelijk te plaatsen in de achtertuin van uw dierbaren. Toch bieden ze dezelfde garanties en het comfort van traditionele bouw, zonder de lange bouwtermijnen. U kunt rekenen op:

 • een zeer mooie en praktische woning
 • snelle plaatsing
 • complete ontzorging: van casco tot sleutel-op-de-deur
 • een duidelijk budget en termijn
 • geen container- of ziekenhuiskamergevoel
 • vrijheid én geruststelling
 • inrichting volgens jouw voorkeur
 • flexibiliteit om te verplaatsen, aan te passen en te herbestemmen.

Waarom kiezen voor een zorgwoning in de tuin?

Of het nu gaat om een familielid dat zorg nodig heeft, of een oplossing voor iemand die nog kerngezond is maar alvast wil voorbereiden op de toekomst: zorgwoningen zijn de ideale oplossing. Ze combineren geborgenheid, privacy en zelfstandig leven. De mantelzorgwoning van HAHBO zet bovendien gemoedsrust voorop:

 • veel lichtinval én ruimtebesparing dankzij grote ramen;
 • volledig aanpasbaar aan wie zorg nodig heeft;
 • minimale impact op je achtertuin;
 • energiezuinig dankzij optimale isolatie;
 • er wordt aan alle EPB-normen voldaan;
 • een gezellig aanvoelen, onvergelijkbaar met tijdelijke oplossingen;
 • volledig herbestembaar tot thuiskantoor, praktijk of vrijetijdsruimte.

Hoe gaan we te werk?

We gaan samen met u op zoek naar de beste oplossing. Welke zorgbehoefte is er? Wat is het budget en de termijn? Welke mogelijkheden biedt uw achtertuin? Na een bezoek aan onze volledig uitgeruste kijkwoning bespreken we met u de beste oplossing. Daarna ontvangt u van ons een heldere offerte en plan van aanpak. Budget en termijn worden in samenspraak meteen vastgelegd. U rekent volledig op ons: van het eerste gesprek tot de plaatsing!

Kiezen voor HAHBO is kiezen voor:

 • een betrouwbare partner sinds 1928;
 • eigen ontwerp, productie en montage in België;
 • een totaalaanpak: van ontwerp tot turnkey-oplevering;
 • een gegarandeerde bouwtermijn en -budget, zonder verrassingen;
 • stijl en duurzaamheid verenigd.

Meer weten over mantelzorgwoningen?

We beantwoorden al je vragen met plezier. Laat ons iets weten of maak een vrijblijvende afspraak.

Bekijk hier onze realisaties

Benieuwd welke projecten we al realiseerden voor zorgbehoevenden en mantelzorgers? Ontdek ze hier:

Vragen over modulaire zorgwoningen?

Benieuwd hoe we uw project aanpakken? We staan u met heel veel plezier te woord en geven een antwoord op al uw vragen. Laat ons iets weten!

Uw contactgegevens

Een concreet project?

Extra vragen?

Bijvoorbeeld: bijkomende info, opmerkingen,...