Hahbo logo

Modulaire houtbouw: ideale oplossing voor verouderde jeugdlokalen

Jeugdlokalen dringend aan vernieuwing toe? Modulaire houtbouw is een snelle en praktische, maar ook een zeer mooie oplossing. Want jeugdbewegingen verdienen betere lokalen dan die waarin ze vandaag vaak zijn ondergebracht. 

Veel jeugdlokalen in extreem slechte staat

Recent in het nieuws: de lokalen van veel jeugdbewegingen verkeren in heel slechte staat. Ze zijn te klein, amper geïsoleerd en erg verouderd. Soms geeft dat zelfs ongezonde en ronduit gevaarlijke situaties. Wie de beelden zag, kon alleen versteld staan. 

Containergebouw Chiro Mik Mak Hahbo-lokalen met ruime luifel Chiro Mik Mak
Bouwplaats nieuwe lokalen Chiro Mik Mak Binnenkant lokalen Chiro Mik Mak

Modulaire houtbouw: snel en flexibel

Er bestaan nochtans oplossingen om elke jeugdbeweging een veilige, comfortabele en mooie ruimte te geven. In jeugdlokalen opgebouwd met de modulaire houtbouwsystemen HAHBO LLEXX of HAHBO ALRO zal iedereen graag samenkomen, in elk seizoen.  

Chiro Mik Mak: eindelijk licht, ruimte en comfort

Containergebouw Chiro Mik Mak Hahbo-lokalen Chiro Mik Mak

Ook bij Chiro Mik Mak, in Sterrebeek, was de toestand van de lokalen vroeger behoorlijk dramatisch. De leden moesten het stellen met een versleten werfcontainer met een verdieping erop. Er werd uiteindelijk beslist om nieuwe lokalen te bouwen met HAHBO LLEXX-modules. De upgrade is gigantisch: de nieuwe lokalen zijn ruim en voldoen aan alle moderne comforteisen. Ze ogen ook zeer licht en stijlvol. 

HAHBO combineert de snelheid van een tijdelijke oplossing met de duurzaamheid en het comfort van traditionele bouw. De modulaire units bieden zo het perfecte antwoord op de kilheid en tijdelijkheid van containerunits. 

  • snel geplaatst tijdens seizoenstops of vakanties 
  • warm, tijdloos design en unieke uitstraling 
  • ecologisch, duurzaam en circulair 
  • hetzelfde comfort als traditionele bouw 
  • praktisch en onderhoudsarm 
  • Levensduur van meer dan 30 jaar 
  • energiezuinig en conform de EPB-normen; 
  • volledige ontzorging: van casco tot sleutel-op-de-deur  

Bekijk hier onze realisaties

Benieuwd wat we al voor diverse verenigingen in België en Nederland realiseerden? Ontdek hier een paar van onze projecten:

Accommodatie voor jeugdbewegingen en verenigingen

Heeft ook jouw jeugdbeweging dringend betere lokalen nodig? De specialisten van HAHBO geven jou graag antwoord op al je vragen. We bekijken samen hoe we jouw project kunnen realiseren. 

Je contactgegevens

Extra vragen?

Bijvoorbeeld: heb je een concreet project, een gewenste oplevertermijn,...